Súťaž Európska cena za prevenciu kriminality (ECPA) 2017

15.08.2017 08:58

Európska sieť na predchádzanie trestnej činnosti (EUCPN) každoročne vyhlasuje súťaž o najlepší projekt v oblasti prevencie kriminality na vybranú tému. V tomto roku estónske predsedníctvo zvolilo tému "kybernetická bezpečnosť". Projekty predložené do súťaže musia byť v súlade s prioritami Cyklu politík EÚ na boj proti organizovanej a závažnej trestnej činnosti a súvisieť s prioritou EÚ v oblasti trestnej činnosti - "počítačová kriminalita (podvody s kartami)" alebo "kybernetické útoky".

Víťazný projekt bude vyhlásený a ocenený finančnou odmenou vo výške 10 000 EUR počas Konferencie EUCPN o najlepšej praxi, ktorá sa uskutoční v decembri 2017 v estónskom Tallinne. Okrem prvého miesta budú ocenené aj projekty umiestnené na druhom a treťom mieste, a to finančnou odmenou vo výške 5 000 EUR.

Projekty do národného kola súťaže je potrebné predložiť najneskôr 20. septembra 2017 formou prihlášky prostredníctvom krajských koordinátorov prevencie kriminality na okresných úradoch v sídle krajov, podľa sídla predkladateľa projektu.

Národné kolo súťaže sa uskutoční koncom septembra 2017 na Ministerstve vnútra SR.

Výzva s podrobnými informáciami, aj súvisiace dokumenty, ktoré sú dostupné na stránke https://www.minv.sk/?sutaz-ecpa-2017-1