August - novinky

13.08.2015 14:15

Milí kolegovia a priatelia,

prinášame výber letných európskych kultúrnych noviniek:

Leto je okrem dovoleniek aj časom nových grantových výziev a príprav medzinárodných projektov

7. OKTÓBER - TERMÍN NA PREDKLADANIE PROJEKTOV MEDZINÁRODNEJ SPOLUPRÁCE
!!!POZOR, ZMENY!!!!
Agentúra EACEA práve publikovala výzvu na predkladanie projektov medzinárodnej spolupráce menšieho a väčšieho rozsahu. Novinkou je aktualizácia elektronického formulára ako aj sprievodcu programom. Sledujte aktuálne informácie priamo na webstránke EACEA, alebo u nás.
K povinným prílohám oproti minulému roku pribudne tzv. Partnership information. Cieľom týchto zmien je v budúcnosti podávať žiadosti výlučne online.

VÝSLEDKY VÝZVY LITERÁRNY PREKLAD PUBLIKOVANÉ
V rámci výzvy EACEA 46/2014 bolo podporených 58 projektov v oblasti prekladov krásnej literatúry.
VIAC: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/selection-results/literary-translation-2015_en


VÝZVA: V4@THEATRE NA DIVADELNEJ NITRE 2015
Zdroj: www.nitrafest.sk
Asociácia Divadelná Nitra v spolupráci s ďalšími partnermi zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska vyhlasujú výzvu na projekt V4@THEATRE – DIVADELNÁ NITRA 2015 RESIDENCY. Šesťdňové pracovné stretnutie pod vedením francúzskeho teatrológa Patricea Pavisa sa uskutoční 24. - 30. septembra 2015 počas medzinárodného divadelného festivalu Divadelná Nitra 2015. Výzva je určená mladým profesionálom (do 35 rokov) v oblasti teatrológie, divadelnej dramaturgie a réžie zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Ukrajiny.

Výzva pre zaujímavé projekty z českej kancelárie CED:
Kancelář Kreativní Evropa, ve spolupráci s Institutem umění, vyhlašuje výzvu na představení zajímavých a úspěšných projektů práce s publikem v kultuře.
Vybrané projekty budou představeny na akci Střed zájmu: PUBLIKUM II, která se uskuteční ve středu 23. září 2015 ve Studiu Hrdinů v Praze. Tato výzva je určena pro ředitele a manažery kulturních organizací a projektů, kteří mohou představit již ověřené a úspěšné modely a formáty práce s publikem.
Práce s publikem je důležité téma pro dlouhodobé koncepce kulturních organizací i příležitostné kulturní projekty. Týká se marketingu, dramaturgie, přípravy doprovodných programů i celkového pojetí projektů a provozu organizací, které považují své publikum za partnera a nejen pasivního konzumenta. Práce s publikem (audience development) je také prioritou programu EU Kreativní Evropa.
Navazujeme na první Střed zájmu: PUBLIKUM (2014) a na mezinárodní konferenci RE:PUBLIKUM (2013), na kterých byly představeny příklady dobré praxe z ČR i zahraničí. Při zpracování návrhů vašich příspěvků se můžete inspirovat na výše uvedených odkazech.

Přihlášku (dokument MS Word)Přihlášku zašlete do 30. června 2015 na kultura@kreativnievropa.cz.