Fotosúťaž Projekty cez objektív je po uzávierke, za prihlásené fotografie je možné hlasovať do konca novembra

06.11.2013 10:57
Uzávierka pre prihlasovanie súťažných príspevkov vo fotografickej súťaži EkoFondu "Projekty cez objektív" uplynula 31. októbra, verejnosť však môže za svoje obľúbené fotografie hlasovaťdo 30. novembra 2013.

Fotosúťaž je určená pre študentov stredných škôl vo veku od 15 do 19 rokov, ktorí mohli svoje fotografie zachytávajúce niektorý z projektov zameraných na zvyšovanie energetickej efektívnosti podporený neinvestičným fondom EkoFond prihlásiť do troch súťažných kategórií:
  • Projekt a krajina (napr. krajinárska fotografia, fotografia architektúry, fotografia spracovaná technikou HDR)
  • Projekt a ľudia (napr. reportážna fotografia, fotopríbeh)
  • Projekt v umeleckom stvárnení (napr. nočná fotografia, čiernobiela fotografia, fotokoláž)

Od vyhlásenia fotosúťaže prebiehajúcej na webovej platforme EkoFondu zaregistrovalo 82 autorov fotografií spolu 127 súťažných príspevkov, ktoré splnili formálne kritériá súťaže. Z nich vyberie odborná hodnotiaca komisia na základe hodnotiacich kritérií, ktorými sú:

  • kompozícia záberu
  • technika spracovania
  • výpovedná hodnota fotografie
  • impakt (celkový pocit a dojem zanechávajúci fotografia v divákovi) 

najlepšie snímky v jednotlivých súťažných kategóriách ako aj absolútneho víťaza hlavnej ceny za najlepšiu fotografiu, ktorí získajú ceny v celkovej hodnote 900 €.

Okrem hlavnej súťaže prebieha do 30. novembra 2013 aj hlasovanie verejnosti, ktorá udeľuje hlasy prostredníctvom podstránky "Súťažné fotografie“. Hlasujúci získa po zadaní platnej e-mailovej adresy právo udeliť 3 hlasy trom rôznym fotografiám.

Autor fotografie, ktorá obdrží najväčší počet hlasov v rámci hodnotenia verejnosti, bude ocenený Cenou verejnosti a získa profesionálny foto statív v hodnote 150 €.