Informatívna správa z veľtrhu cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR v Bratislave

04.02.2014 15:49

V dňoch 30.1. – 2.2. 2014 sa v priestoroch výstaviska Incheba Expo Bratislava uskutočnil jubilejný 20. ročník najvýznamnejšieho veľtrhu cestovného ruchu na Slovensku ITF SLOVAKIATOUR, 21. ročník výstavy Poľovníctvo a oddych a 6. ročník výstavy Wellness a fitness. Partnerom veľtrhu bol zahraničný región – Moravskosliezsky kraj, ktorý sa návštevníkom predstavil prostredníctvom bohatej expozície.

Celkovo sa na ňom predstavilo 369 vystavovateľov z Albánska, Brazílie, Cypru, Českej republiky, Čiernej Hory, Dominikánskej republiky, Egypta, Chorvátska, Jamajky, Juhoafrickej republiky, Maďarska, Maroka, Moldavska, Namíbie, Poľska, Rakúska, Ruska, Slovenska, Srbska, Srí Lanky, Talianska, Tuniska, Turecka, Ukrajiny.

Veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour ponúkol 75 012 návštevníkom komplexný prehľad v oblasti cestovného ruchu prostredníctvom takmer 50 cestovných kancelárií, 19 zahraničných turistických centrál a širokou účasťou regiónov zo Slovenskej a Českej republiky.

Veľtrh sa konal pod záštitou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky a odbornú spoluprácu prevzal Zväz cestovného ruchu Slovenskej republiky.

Nitriansky samosprávny kraj predstavil svoj región vo vlastnej expozícii v stánku na ploche 100m², ktorý navrhla a dodala obchodná spoločnosť EXPOMONT Nitra, spol. s r.o. Návštevníkom sme predstavili zaujímavosti nitrianskeho regiónu, jeho prírodné krásy, bohatú ponuku termálnych kúpalísk, možnosti turistiky a agroturistiky, tradičné remeslá a prezentáciu vinárstva v regióne. Možnosť prezentovať sa v stánku Nitrianskeho samosprávneho kraja využilo sedemnásť subjektov z nitrianskeho regiónu, ktorí návštevníkom predstavili svoju ponuku: zahraničný partner Župa Veszprém, Mesto Nitra, Nitrianska organizácia cestovného ruchu, Mesto Topoľčany, MAS Radošinka, Thermal Kesov, Hotel Wellness Patince, Park Hotel Hokovce, Hotel Tartuf Beladice, Kaštieľ Mojmírovce, CK Bombovo, hrnčiar Peter Schvarc z Pukanca, debnár Ladislav Hruškovič z Pukanca, Mydláreň Ilúzia z Pukanca, Delicia Destileria z Holanova, Vinanza Vráble, Vinohradnícke vinárske družstvo Dvory nad Žitavou, Veronia coffee – F.M.S. Invest s.r.o. V expozícii Nitrianskeho samosprávneho kraja vystupovali folkloristi Alexander Králik a Martin Ryška, ktorí svojim spevom a hrou na fujare a na harmonike oživili expozíciu NSK.

Prvý deň veľtrhu našu expozíciu navštívil štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR František Palko, primátor mesta Topoľčany Peter Baláž, riaditeľka Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja Helena Psotová ako i ďalší poslanci a pracovníci Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Veľtrh ITF SLOVAKIATOUR spoločne s veľtrhom gastronómie a ďalšími súbežnými akciami aj v tomto roku potvrdil, že patrí medzi najatraktívnejšie a najväčšie veľtržné podujatie na Slovensku.

Ing. Jela Galková
Odbor zahraničných vzťahov a cestovného ruchu

Zdroj: ÚNSK