Interaktívna vedecká výstava pútavo priblíži prírodné vedy

05.11.2013 12:23

Od 7. do 21. novembra vystrieda Vedecký jarmok interaktívna vedecká výstava s názvom Poznávaj sa!

Popularizovať prírodné vedy prostredníctvom zaujímavých ukážok a experimentov je cieľom podujatia Interaktívna veda, ktoré bude v Galérii Mlyny v Nitre od 6. do 21. novembra. Návštevníci sa budú môcť stretnúť s témami ako robotika, informačné technológie, fyzika s tekutým dusíkom, prírodné vedy vo svete hmyzu, biotechnológiách či matematickej stratégii.

Súčasťou podujatia bude 6. novembra Vedecký jarmok, ktorý pripravila Fakulta prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Ako informovala Jana Krajčovičová z Univerzity Konštantína Filozofa, deväť katedier na ňom predstaví to najlepšie a najpútavejšie zo siedmich prírodovedných odborov.

Cieľom je vyvolať záujem mladých ľudí o štúdium prírodovedných predmetov a ukázať dôležitosť a význam poznatkov z týchto vied pre bežný život. Návštevníci budú môcť napríklad navigovať robota cez mobilné zariadenie, vypočuť si chemickú hudbu či vymodelovať sopky, vrchy a doliny.

Od 7. do 21. novembra vystrieda Vedecký jarmok interaktívna vedecká výstava s názvom Poznávaj sa! Galéria Mlyny ju pripravila v spolupráci so science centrom iQpark Liberec. Obsahuje takmer 60 exponátov, vďaka ktorým sa návštevníci hravou a zábavnou formou dozvedia množstvo zaujímavostí o fungovaní ľudského tela, ľudských zmysloch i to, ako niekedy vlastné zmysly klamú. Expozícia bude otvorená denne od 10:00 do 18:00. Informoval o tom marketingový manažér Galérie Mlyny Ľuboš Trubíni.

Zdroj:sme.sk