Letné novinky - Creative Europe

01.08.2016 12:34

Tieto dni sú bohaté na zaujímavé kultúrne podujatia, Slovensko sa stalo predsedníckou krajinou v Rade EÚ.


Pre viac informácií o podujatiach si môžete kliknúť na oficiálny newsletter Slovenského predsedníctva.

Ďalším novým spusteným médiom, ktoré sa rozhodne oplatí odoberať je Flash Art CS Newsletter Raz za dva týždne informuje o výstavách, ktoré sa konajú na Slovensku a v ČR.

Odborné komisie Fondu na podporu umenia ukončili rozhodovací proces o žiadostiach o finančné prostriedky z FPU pre kalendárny rok 2016. V tejto súvislosti zverejnila kancelária fondu štatistické údaje o všetkých podporených aj nepodporených žiadostiach, ktoré nájdete na linku https://podpora.fpu.sk/ a zvolíte voľbu ŠTATISTIKY PRE VEREJNOSŤ (nie je potrebné sa prihlásiť do systému). Žiadosti je dokonca možné filtrovať podľa žiadateľa, mesta, názvu projektu, a samozrejme, príslušného programu. Dofinancované boli aj projekty podporené z programu Kreatívna Európa.

Európska Komisia zverejnila tiež štatistiky čerpania z rozpočtu EÚ za rok 2015. Vybrané údaje vzťahujúce sa k Slovensku nájdete tu.

Leto je tiež príhodnou dobou na vypracovávanie nápadov na projekty, inšpirujte sa minuloročnou výzvou a ozvite sa nám! Nový deadline na projekty medzinárodnej spolupráce je už v októbri 2016.
VIAC