Medzinárodná konferencia Rozvoj a demokracia

22.09.2014 09:57

Rozvojové ekosystémy vo V4: Príležitosti na spoluprácu mimovládnych organizácií a firiem po miléniov

Tohtoročná Medzinárodná konferencia Rozvoj a demokracia sa okrem zaujímavých spíkrov predstaví aj novými formátmi. Po diskusných paneloch, ktoré sa budú venovať užsej kooperácii krajín V4 v oblasti rozvojovej spolupráce a udržateľným rozvojovým cieľom, čakajú návštevníkov konferencie aj krátke inšpiratívne príklady zodpovedného podnikania firiem v rozvojových krajinách. 

Keďže firmy na Slovensku sa v rozvojovej spolupráci zatiaľ príliš neangažujú, zahraniční experti prinesú zaujímavé príbehy, ako to môže fungovať v praxi. Medzi nimi nebude chýbať ani odborníčka na CSR Melissa Whelams, ktorá sa špecializuje na rozvoj miestnych komunít a zapájanie zainteresovaných strán v ťažobnom priemysle, najmä v rozvojových krajinách. Vo viac ako 20 krajinách sveta pomáhala uplatňovať rôzne medzinárodné normy týkajúce sa firemnej udržateľnosti, zásad pre bezpečnosť, ľudských práv a rozvoja politiky CSR.

Súčasťou konferencie bude aj sedem okrúhlych stolov na zaujímavé témy. Každý z nich bude mať dvoch až troch spíkrov, ktorí sú v danej oblasti odborníkmi a účastníci konferencie s nimi budú môcť osobne diskutovať.

Čítajte viac: Medzinárodná konferencia Demokracia a rozvoj

Termín konania Čas konania Miesto konania  
15. október 2014 09:00 hod. Austria Trend Hotel, Vysoká 2A, Bratislava

Viac informácií nájdete na stránke nadácie Pontis.