Nitrianske kultúrne leto potrvá až do septembra

17.07.2013 15:47

Koncerty, divadelné predstavenia, premietanie filmov a výstavy sú súčasťou Nitrianskeho kultúrneho leta, ktoré odštartovalo začiatkom júla cyrilo-metodskými oslavami.

Ako informovala radnica, rôzne podujatia sa konajú na viacerých miestach v centre Nitry a neskôr i v jednotlivých mestských častiach. V piatok sa na pešej zóne konajú jazzové koncerty, na ktorých sa predstavia skupiny Jakub Zaťko Quartet, E.G.O. Group, či Dominika Titková & Friends.

V mestskom parku na Sihoti sú pre deti pripravené každú nedeľu divadelné predstavenia v podaní umelcov z Divadla bez opony, Divadla Žihadlo, Divadla Dúha a z ďalších umeleckých súborov. Súčasťou kultúrnej ponuky v parku budú aj pravidelné koncerty, na ktorých zaznejú operné a operetné melódie i populárnej hudba.

V Gotickej priekope na Nitrianskom hrade sa až do septembra budú každý piatok premietať filmy. Nedele tu zasa budú patriť koncertom vážnej hudby. Súčasťou Nitrianskeho kultúrneho leta budú aj väčšie hudobné akcie. Už vo štvrtok 18. júla sa bude na Martinskom vrchu konať Nitránsky RockďnďRoll, v sobotu 20. júla to budú koncerty hudobníkov a skupín na Fun Rádio Dohode na sídlisku Chrenová a 28. augusta pred výstaviskom Agrokomplex odštartuje Corgoň Slížovica. Nitrianske kultúrne leto bude vyvrcholí 30. augusta slávnostným koncertom Hoj, vlasť moja.

Na prelome augusta a septembra sa budú konať aj viaceré pravidelné podujatia v jednotlivých mestských častiach. Na sídlisku Chrenová to bude jarmok spojený s kultúrnymi podujatiami s názvom Chrenovské stánky. Najväčšie nitrianske sídlisko Klokočina ukončí leto pravidelným Klokočinským jarmokom, ktorý začne 30. augusta a potrvá do 1. septembra. Súťaž vo varení guláša Janíkovský ohnivák je naplánovaná na 31. augusta a Podzoborské vinobranie na 8. septembra.


Zdroj: sme.sk