Slováci idú zatepľovať. Na stránke www.zatepluj.sk sa zaregistrovalo už 1 500 ľudí

30.10.2015 12:44

Záujem ľudí o informácie k projektu z druhého sociálneho balíčka vlády, ktorým štát pomôže ľudom zatepliť ich domy, predčil všetky očakávania.  Počas prvého týždňa od spustenia prevádzky stránky www.zatepluj.sk sa na nej zaregistrovalo približne 1 500 ľudí, ktorí automaticky dostanú oznámenie a zverejnení výzvy na predkladanie žiadostí.

„Sme radi, že nový web venovaný podpore zatepľovania je verejnosťou využívaný a že aj takýmto spôsobom pomôžeme zlepšiť kvalitu života ľudí, šetriť životné prostredie a podporiť predovšetkým malé a stredné stavebné firmy v regiónoch,“ okomentoval záujem o web štátny tajomník ministerstva  dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja, František Palko.
Webovú stránku www.zatepluj.sk počas jej týždňovej existencie navštívilo veľké množstvo záujemcov o informácie ohľadom dotácie. Z toho 1500 vyplnilo registračný formulár, na základe ktorého im bude e-mailom doručená výzva na predkladanie žiadostí o dotáciu na zatepľovanie hneď po jej zverejnení. K tvorbe webovej stránky viedli ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja enormné ohlasy na pripravovanú výzvu.  Ministerstvo denne reagovalo na desiatky mailov a telefonátov s otázkami občanov.                                              Stránka zatepluj.sk pod gesciou ministerstva dopravy poskytuje všetky informácie a odpovede na otázky, ktoré zaujímajú potenciálnych uchádzačov o príspevok na zateplenie rodinných domov. Verejnosť tu nájde základné informácie, zákony súvisiace s týmto opatrením, postup ako podať žiadosť o dotáciu a zoznam licencovaných spoločností oprávnených vykonávať zatepľovanie. Efektívnou pomôckou pre návštevníkov stránky je záložka „Často kladené otázky“, kde sa nachádzajú praktické informácie pre záujemcov o dotáciu. Aj napriek informačne nabitej novinke z dielne ministerstva sa môžu starší ľudia a osoby, ktoré nie sú zručné v práci s internetom, informovať aj telefonicky na zverejnenej infolinke vytvorenej špeciálne k projektu www.zatepluj.sk