Štyri dni a 60 tisíc ľudí

06.02.2015 12:16

Veľtrh ITF Slovakiatour poskytol aj tento rok komplexný cestovateľský servis a Nitriansky samosprávny kraj (NSK) bol pri tom. To najlepšie, čo sa dá v kraji vidieť a zažiť, je každoročne prezentované v expozícii NSK pod heslom: „Nitriansky kraj, kraj histórie, slnka, vody a vína“. Tento rok ju malo možnosť vidieť viac ako 60 tisíc návštevníkov.
Kraj sa oprávnene pýši bohatou históriou, termálnymi prameňmi a kvalitným vínom. Vybraní producenti vín z regiónu ponúkli to najlepšie zo svojich pivníc. Kvalitu vín z Nitrianskeho kraja ochutnal aj prezident SR Andrej Kiska, ktorému expozíciu predstavili podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Ladislav Marenčák a predseda ZMOSu, primátor Nitry Jozef Dvonč.
Oddych a relax vo vodách termálnych prameňov je v kraji možné využiť počas celého roka. Nielen v termálnom kúpalisku Podhájska, ale aj v kompletne zrekonštruovanom komplexe Thermal Kesov a Wellness hoteli Patince.
Levický región zastupovala obec Pukanec, v ktorej pán Hruškovič vyrába drevené sudy na kvalitné víno a pán Schwartz je majstrom hrnčiarskeho remesla, čo návštevníkom veľtrhu predviedol priamo na mieste.
Tradičné zastúpenie na výstavách má aj krajské mesto Nitra a okresné mestá Topoľčany a Komárno. Nitriansky samosprávny kraj dokáže ponúknuť aj kvalitné ubytovanie v zaujímavom prostredí. Svedčí o tom Kaštieľ v Mojmírovciach, Park hotel v Hokovciach a penzión Hradná Stráž v tesnej blízkosti Zámku Topoľčianky, ktorý bol letným sídlom hláv štátu. Už prezident Tomáš Garrigue Masaryk chodieval do Topoľčianok takmer každý rok počas výkonu funkcie od roku 1923, a to pravidelne na dva mesiace, obvykle v auguste a v septembri.
O medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchuITF Slovakiatour 2015 informovali prostredníctvom reportáží v hlavnom spravodajstve všetky celoslovenské televízie – Markíza, Joj, RTVS a spravodajská televízia TA3. Na výstavisku nakrúcala Česká televízia, ale aj ďalšie médiá z ČR a z Maďarska.
Veľtrh návštevníkom priblížil všetky slovenské regióny a obľúbené zahraničné turistické destinácie. Prezentácia kraja v duchu hesla: „Nitriansky kraj, kraj histórie, slnka, vody a vína.“ trvala štyri dni, od 29. januára až 1.februára.

Viac fotografii z veľtrhu nájdete na sociálnej sieti: tu



 

Zdroj: unsk.sk