Výzva na predkladanie žiadosti na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity

04.07.2017 13:58

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity v zmysle zákona č. 562/2010 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti MV SR dňa 30. júna 2017 vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenie mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity.

Podporené budú aktivity vychádzajúce z prioritných politík a cieľov Stratégie SR pre integráciu Rómov do roku 2020, zabezpečenie technickej vybavenosti a rekonštrukcie bývania Rómov, rovnako projekty pre dobudovanie miestnych komunikácií v rómskych komunitách, pre podporu vzdelávania a výchovy, zamestnanosti a zamestnateľnosti a podobne.

Na projekty je k dispozícii 615 000 €, termín uzávierky je 14. august 2017. Minimálna výška dotácie je 1000 €. Na poskytnutie dotácie nie je právny nárok, oprávnení žiadatelia môžu predložiť len jednu žiadosť o poskytnutie dotácie, v opačnom prípade budú vylúčené všetky ich žiadosti. Detaily nájdu záujemcovia vo zverejnenej výzve.

Oprávnený žiadateľ dotácie:

  1. občianskemu združeniu,
  2. nadácii,
  3. neziskovej organizácii poskytujúcej všeobecne prospešné služby,
  4. obci,
  5. vyššiemu územnému celku,
  6. rozpočtovej organizácii alebo príspevkovej organizácii, ktorej zriaďovateľom je obec alebo vyšší územný celok,
  7. právnickej osobe zriadenej podľa osobitného predpisu a plniacej úlohy v rámci integrovaného záchranného systému,
  8. Slovenskému Červenému krížu, Medzinárodnej organizácii pre migráciu (IOM), registrovanej cirkvi, účelovému zariadeniu cirkvi alebo náboženskej spoločnosti, ktorá odvodzuje svoju právnu subjektivitu od cirkvi alebo náboženskej spoločnosti,
  9. záujmovému združeniu právnických osôb, ktoré je právnickou osobou,
  10. neinvestičnému fondu so sídlom na území Slovenskej republiky.

Minimálna výška dotácie: 1 000 €.

Maximálna výška dotácie: uvedená pri jednotlivých dotačných tituloch - aktivitách.

Viac informácií nájdetu tu.

zdroj : Ministerstvo vnútra SR