Za vôňami a chuťami na Festival kávy a čokolády

21.10.2013 14:16

Prvýkrát na Slovensku bude možné naživo sledovať chocolate art a maľovanie kávou. Súčasťou festivalu bude aj druhé kolo tretieho ročníka súťaže baristov v kreslení na cappuccinovú penu.

Festivla kávy a čokolády sa počas víkendu uskutoční v Galéri Mlyny. 2013. Podľa slov marketingového manažéra Mlynov Ľuboša Trubíniho návštevníkov v dňoch 26. – 27. októbra čakajú nielen ukážky praženia kávy. Sami si budú môcť pripraviť kávu na kávostroji, ktorý vidia len v kaviarňach, čím  sa naučia, čo môžu žiadať od personálu v ich obľúbenej prevádzke.

Prvýkrát na Slovensku bude možné naživo sledovať chocolate art a maľovanie kávou. Nebude chýbať ani temperácia čokolády, alternatívne spôsoby prípravy kávy, cup tasting či miešané nápoje z kávy. Na festivale bude k dispozícii 15 menších spoločností, a to najmä pražiči kávy. V rámci festivalu budú vystavené aj zelené nespracované kávy či čokolády bez pridaného cukru a nebude chýbať ani výroba praliniek naživo. 

Súčasťou festivalu bude aj druhé kolo tretieho ročníka súťaže baristov v kreslení na cappuccinovú penu Latte Art Jam a výstava fotografií z čokoládovej cesty.

Zdroj: sme.sk